Indledning

Hjemmesiden GO-undervisning.dk er en beskrivelse af mine dannelsesmæssige, pædagogiske og didaktiske overvejelser, der forhåbentlig kan understøtte andre i deres søgen efter den rette vej mod god undervisning. Denne gennemgang skal dog ene og alene ses som et bidrag til diskussionen om, ”hvad god undervisning er”. Det er på ingen måde et forsøg på at fastlægge, hvad alle andre skal mene om emnet.

Hjemmesiden hedder GO-undervisning.dk, da GO altid har været mine lærerinitialer på de skoler, som jeg har undervist på. GO fordi det passede med mit mellemnavn, og at jeg skulle være formand for geografiudvalget i min første skoleansættelse. Et udvalg, hvor man ofte handler hos GO-forlaget (geografforlaget), hvorfor initialerne jo lå lige for.

Dette er altså min beskrivelse af de tanker om undervisning, som er kommet mig for øje igennem fire års seminarietid, tredive års håndboldtrænergerning og træneruddannelser, nitten års lærergerning, samt halvanden års skoleledergerning. Altså er dette et bud på, hvad god læring er i mine GO øjne…..

Om jeg har ret eller uret, vil jeg lade være op til den, der læser. Men her på GO-undervisning.dk, er der mulighed for at kommentere og bidrage til debatten, hvis man skulle føle sig foranlediget til det. Dette nederst på hver side. Finder man inspiration i det skrevne, tilbyder jeg til gengæld muligheden for introduktionskurser m.m., der eventuelt kan fremme undervisningsmiljøet på jeres skoler.

Der vil på hjemmesiden desuden være forskellige erkendelsesteoribeskrivelser og forskellige undervisningsstrukturer, hvorfra jeg har fundet min inspiration og ”sammenstykket” min pædagogiske/didaktiske tilgang til undervisning. Disse er lagt ind, da de kan give kendskab til og, forhåbentlig for nogen, en inspiration til det videre arbejde med undervisning.

Vi skolelærere opfinder jo sjældent den dybe tallerken selv. Vi stykker skår sammen, så vi til sidst mener, at vi har den rigtige og flotteste tallerken af alle. OG INGEN skal fortælle os den er forkert – vel !!?? Vær åben ! Det har jeg erfaret er nødvendigt i forhold til de mange udfordringer, som lærergerningen har budt mig.

Så god vind med inspirationen, provokationen eller hvad du nu lægger i det skrevne fra min hånd.

v/GO – Aalborg – maj 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *